Biblioteca


HACIA UNA ARQUITECTURA SOSTENIBLE (I)
Varis autors
Editor: ICARO CTAV COACV
ISBN: 84-86828-61-9
Recopilació de 15 conferències que es van impartir al Col·legi Territorial d'Arquitectes de València i que van formar part d'un cicle de formació continuada sota el nom "Hacia una construcción más sostenible", llançant sempre un missatge positiu i enfocat a l'aplicació pràctica per als professionals. La construcció sostenible no és un estil o una moda, sinó que suposa una nova mentalitat respecte a la manera de construir, d'habitar, o d'organitzar l'espai diari. Davant el fet arquitectònic s'obren dues alternatives segons es tingui en compte o no la qüestió mediambiental: o destruïm els recursos naturals actuals hipotecant el nostre futur o busquem els procediments per ajustar els diversos aspectes de la construcció tractant de preservar-los de tal manera que deixem als qui ens succeeixin un entorn igual o millor que el que ara mateix estem gaudint.

No hem de modificar l'estètica del nostre entorn. Una arquitectura sostenible no influeix per definició en la imatge exterior. Afecta la manera d'afrontar el problema de la construcció, insistint en veure-la una altra vegada com un conjunt en el qual les diferents fases i decisions s'influeixen recíprocament. Hem de reconsiderar l'orientació, la ventilació, els materials, els sistemes constructius, la gestió de l'obra, la reducció dels residus, l'impacte visual i la gestió dels recursos naturals com l'aigua o l'energia.


HACIA UNA ARQUITECTURA SOSTENIBLE II.
Varis autors
Editor: ICARO CTAV COACV
ISBN: 84-86828-73-8
Contínua el camí traçat en “Hacia una arquitectura sostenible I”, ampliant-ne la temàtica. Incorpora una reflexió sobre el planejament urbanístic sostenible, amb dos exemples, un a Dinamarca i l’altre a Espanya; Consideracions sobre la problemàtica de la gestió de l'aigua, i una discussió sobre el valor de l'estratègia mediambiental per a les empreses, a més d’un parell d’annexos sobre materials sostenibles i sobre climatització geotèrmica.


ARQUITECTURA SOSTENIBLE Y APROVECHAMIENTO SOLAR” Disseny arquitectónic integral, preservació del medi ambient y estalvi energètic
Autor: Maria Jesús González Díaz
Editorial: Publisher: SAPT Publicaciones Técnicas
ISBN: 978-848691311X
Què s'entén per arquitectura sostenible? Realment hi ha edificis i materials "verds"? Quin paper juga la indústria de la construcció en la contaminació? Té futur l’energia solar per als habitatges? Ens ofereix el nostre nivell tecnològic l’ambient en el qual desitgem viure? Pot fer-se una arquitectura actual i còmoda i alhora respectuosa amb la natura? Aquest text s’endinsa en aquestes preguntes a través d’una introducció i quatre apartats estructurats al voltant dels elements primitius de la natura: SOL: llum, il·luminació, climatització, bioclimatisme, energia solar passiva, tèrmica, fotovoltaica, domòtica i eficàcia energètica. AIGUA: el seu ús i gestió, reciclatge, utilitat dels jardins, paper de la vegetació. AIRE: ambient urbà, qualitat de l’aire interior, contaminació atmosfèrica, contaminants volàtils i materials tòxics. TERRA: l’ús dels recursos, el poder contaminant ...


COMPENDIO DE ENERGÍA SOLAR Fotovoltaica, Térmica y Termoeléctrica
Autor: Fernández Salgado
Editorial: AMV Ediciones
ISBN: 9788496709096
Segona edició ampliada, actualitzada i corregida d'aquest llibre que presenta per primera vegada, un estudi complet de l'energia solar en totes les seves facetes i aplicacions (fotovoltaica, tèrmica i termoelèctrica), totalment actualitzat d'acord amb les normes que fixa el Codi Tècnic de l'Edificació i el nou RITE (Reglament d'Instal·lacions tèrmiques en els edificis). És el llibre de consulta més ampli, pràctic, actualitzat i complet escrit sobre energia solar i que serà de gran interès per als professionals del sector.


REHABILITACIÓN ENERGÉTICA DE EDIFICIOS
Autor: Helena Granados Menéndez
Editorial: Tornapunta Ediciones SLU
ISBN: 9788492686957
Introducció a l'eficiència energètica en els edificis.
Tècniques de millora dels elements del tancament per a la limitació de la demanda energètica.
L'edifici com a sistema energètic. Aplicacions bioclimàtiques en el procés de rehabilitació de l'edificació.
Instal·lacions de climatització: tecnologies d'alta eficiència energètica i ús d'energies renovables.
Instal·lacions d'il·luminació: tècniques i elements de millora.