dilluns, 11 d’octubre del 2010

LLARS MÉS ECONÒMIQUES I ECOLÒGIQUES

Gastar menys diners a casa, cuidar el medi ambient i mantenir una bona qualitat de vida no és una cosa pròpia del passat, ni molt menys impossible. Per a aconseguir-ho, n'hi ha prou de seguir unes senzilles pautes, a l'abast de qualsevol ciutadà. Reduir la despesa en electricitat i en aigua, controlar la climatització i l'aïllament, cuidar la il·luminació i utilitzar materials naturals a la llar són alguns dels consells. Per descomptat, tampoc no s'han d'obviar les tres erres de l'ecologisme: reduir, reutilitzar i reciclar.

Alguns consells :

Utilitzar els electrodomèstics el mínim possible i triar els aparells que garanteixin una eficiència més exigent que la classe A, com ara la A+, tal com assenyala el nou etiquetatge aprovat per la Unió Europea. Evitar l'ús del mode en espera, un ocult però important "vampir elèctric", que repercuteix en la butxaca del ciutadà.

L'aigua, com l'electricitat, és un recurs cada vegada més valuós i escàs. Els consumidors tenen al seu abast diverses fórmules per reduir la despesa d'aigua de la casa, en general, i del bany, la cuina o el jardí, en particular, sense que això afecti la seva qualitat de vida. Substituir el bany per la dutxa, mantenir en bon estat les aixetes i altres sistemes o utilitzar aparells que economitzen l'ús de l'aigua, són algunes pautes bàsiques

Una altra opció cada vegada més requerida per la societat es basa a equipar la llar amb sistemes d'energia renovable, de manera que el mateix consumidor genera la seva pròpia electricitat, sempre neta, amb la qual es proveeix les necessitats de la llar. Per a instal·lar un d'aquests sistemes, diverses institucions ofereixen interessants subvencions.


En l'apartat de Consells d'estalvi, al capdamunt d'aquesta pàgina, ben aviat hi podreu trobar moltes recomanacions que estic preparant, per a que tots puguem estalviar energia i diners en el dia dia de casa nostra, i així garantir-nos un gran futur.